Årsredovisningen delas ut inför den ordinarie föreningsstämman, alltså föreningens årsmöte. Utöver detta så publiceras alla årsredovisningar även på föreningens hemsida. Du finner dem här.
Avgiften betalas in månadsvis i förskott via faktura. Avier delas ut i din brevlåda 4 gånger per år. Tänk på att du är skyldig att betala månadsavgift även om du inte fått någon avi. Om du saknar avi, kontakta vår ekonomiska förvaltare Conzignus Hem & Fastighet. Kontaktuppgifter hittar du här.
Vid arbete med kök/badrum ska beställaren av arbetet skicka in en kopia på fackmannens ansvarsförsäkring innan arbete påbörjas. Det är även beställarens ansvar att kontrollera fackmannens F-skattesedel.
En FSA-nyckel förses från Styrelsen för att kunna komma åt el/vattenrum om det inträffar ett tillbud.
Se även informationen i föreningens stadgar. För att riva bärande väggar, väsenligt ändra vatten och avlopps- eller ventilationsdragningar krävs föreningens tillstånd via styrelsen. Man ska då även göra en bygganmälan till Stadsbyggnads- och miljönämnden i Sundbybergs kommun.
Andrahandsuthyrningar prövas av styrelsen och godkännes normalt under en begränsad period om goda skäl föreligger. Ansökan kan du t.ex. göra med den här blanketten, som du lämnar i föreningens brevlåda. Om du vill veta mer om reglerna kring andrahandsuthyrning så finns information på Hyresnämndens hemsida och det är även reglerat i föreningens stadgar
Hushållssopor och matavfall slänger du i soprummet som ligger i gatuplanet bredvid porten till 6B. Returpapper så som tidningar och kartonger/wellpapp kan också lämnas i soprummet, i de speciella kärl som finns för returpapper, returglas, metall-, pappers- och plastförpackningar samt större kartonger. Av brandskyddsskäl får sopor inte ställas någonstans i trapphusen eller de allmänna utrymmerna. Grovsopor och farligt avfall (målarfärg, rengöringsmedel och andra kemikalier) tillåts inte i soprummet.
I soprummet finns det påsar för matavfallsåtervinning. Om de skulle vara slut kan ni antingen gå ner till Sundbybergs museum, Fredsgatan 4, och hämta fler eller meddela styrelsen att de är slut.
Dessa måste du själv ta hand om och ta till en återvinningscentral. De närmaste återvinningscentralerna är Kvarnkullens ÅVC vid Ursvik och Bromma ÅVC vid Bromma flygfält.
Om du inte har bil har Sundbybergs stad också en kostnadsfri mobil insamling av grovsopor som kallas ReTuren. Den kommer förbi på kvällstid ca en gång i månaden. Närmaste stopp är på Vattugatan norr om vårt kvarter.
Farligt avfall kan man som privatperson beställa kostnadsfri hämtning vid dörr, så kallad Returkasse.
Föreningen är ansluten till ComHem. Läs mer om olika bredbandsuppkopplingar på ComHems hemsida. Fiber är indraget i alla lägenheter genom Sundbybergs stadsnät.
Kontakta styrelsen via e-post för att få ditt namn uppsatt. Bifoga lägenhetsnummer och fullständigt namn.
Varje lägenhets elmätare och huvudsäkring sitter utanför lägenheten i trapphuset, bakom luckor i väggen. För att låsa upp dem behöver du nyckel, samma sorts nyckel som sitter i de inbyggda garderober som de flesta lägenheter har kvar.
För att kopiera sin lägenhetsnyckel har vi samarbete med Låspunkten på Landsvägen 57 i Sundbyberg.
Kontaktuppgifter till alla styrelsemedlemmar finner du här på hemsidan samt i trapphusens entréer. Det går också bra att maila styrelsen på styrelsen@fredsgatan6.se.